Global Conference on CyberSpace 2015 

16 - 17 April 2015 

The Hague, The Netherlands

Global Conference on CyberSpace 

16 - 17 April 2015

.

Programmeer je eigen docent

Wie vandaag de dag niet met internet verbonden is, mist wat. Sms'en, filmpjes kijken, ervaringen delen via sociale media, gamen - het is het favoriete tijdverdrijf onder kinderen en jongeren. Internet bepaalt de manier waarop we vandaag de dag met elkaar communiceren. We zijn altijd verbonden, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Online contact biedt jongeren immense mogelijkheden, maar brengt ook apparaat- en netwerkveiligheidsrisico's van zowel digitale als sociale aard mee.

Dat we ons bewuster moeten worden van de risico's van cyberspace, zal niemand willen tegenspreken, maar dat is niet het hele verhaal. We hebben een nieuwe generatie van professionals op het gebied van cybersecurity nodig om het digitale domein nu en in de toekomst te beschermen en het economisch potentieel ervan optimaal te kunnen blijven benutten.

Daarom gaat GCCS2015 samen met bedrijfsleven en overheid de uitdaging aan nieuwe wegen te verkennen om jongeren voor deze zaak te winnen in de sessie "Wat zijn de beste en leukste manieren van cyber onderwijs?".
Met de NAO robot als speciale gast! Gedemonstreerd door Fontys Hogeschool.