Global Conference on CyberSpace 2015 

16 - 17 April 2015 

The Hague, The Netherlands

Global Conference on CyberSpace 

16 - 17 April 2015

.

De maatschappelijke impact van nieuwe cybertechnologieën

Op 16 april van 16.45 tot 18.00 worden tijdens de GCCS2015 de maatschappelijke consequenties van nieuwe cybertechnologieën aan de orde gesteld. Verschillende deskundigen zullen in debat gaan over de invloed op onze maatschappij van fascinerende cyberinnovaties, zoals applicaties met brein-computerinterfaces, drones en 4D-printen. Daarbij zullen ongemakkelijke vragen en ethische dilemma’s niet uit de weg worden gegaan.

Let your mind be blown by a mind drone!

Maar het blijft niet bij praten alleen. Nieuwe technologieën leer je kennen door ermee te experimenteren. Tijdens de sessie zal er een drone worden gepresenteerd die via gedachten kan worden bestuurd. Deze mind-drone is de uitkomst van een indrukwekkende ontwikkeling waarmee sciencefiction realiteit is geworden. De mogelijkheden van dit soort mind control mobility zijn eindeloos, bijvoorbeeld voor mensen met een lichamelijke beperking en neurologische aandoeningen. Maar wie controleert nu eigenlijk degenen die onze gedachten controleren?

Food for thought

Het is natuurlijk fascinerend dit soort cybertechnologische ontwikkelingen vanaf de zijlijn gade te slaan, maar daarmee draagt u niet bij aan weloverwogen besluitvorming of wenselijke uitkomsten. Tijdens de GCCS prijken nieuwe technologieën dan ook niet voor niets op de agenda. Deelnemers mogen best onder de indruk raken, als ze vervolgens maar in actie komen. Meer weten? In het kader van de GCCS is zojuist een inspirerend food-for-thought paper verschenen: the social impact of new cyber technologies