Global Conference on CyberSpace 2015 

16 - 17 April 2015 

The Hague, The Netherlands

Global Conference on CyberSpace 

16 - 17 April 2015

.

Global Conference on CyberSpace: een open, vrij en veilig digitaal domein

Nederland organiseert op 16 en 17 april 2015 de Global Conference on CyberSpace (GCCS2015), een internationale conferentie over een open, vrij en veilig digitaal domein. De gemeente Den Haag heeft vanavond omwonenden geïnformeerd over de maatregelen die in verband met het verloop van de conferentie rond het conferentieterrein worden genomen.

Maatregelen rondom de conferentie

De conferentie vindt plaats in het World Forum in Den Haag. In tegenstelling tot de Nuclear Security Summit (NSS) van 2014 zijn er tijdens de GCCS geen regeringsleiders aanwezig. Daarom zijn de maatregelen die getroffen moeten worden voor een veilig en ordelijk verloop van de conferentie minder ingrijpend dan tijdens de NSS.

De maatregelen staan beschreven op de website van de gemeente Den Haag. Daar vindt u ook een kaartje met daarop verkeersmaatregelen en omleidingen.

Partners

Nederlandse overheden, bedrijven en experts werken aan het vergroten van die openheid, vrijheid en veiligheid. Dat doen zij samen met internationale partners, de digitale wereld kent immers geen landsgrenzen. Nederland wil in deze aanpak een voorbeeld zijn voor andere landen. Want alleen samen kunnen we de kansen van digitalisering benutten, de bedreigingen het hoofd bieden en belangrijke waarden en rechten beschermen. 

Thema’s conferentie: Freedom, Security & Growth

De conferentie is belangrijk, omdat deze kan zorgen voor meer democratie, vrijheid, innovatie en maatschappelijke en economische groei. 

De Nederlandse overheid maakt zich sterk voor een wereld waarin economische groei, digitale veiligheid en vrijheid hand in hand gaan. Deze driehoek komt dan ook in de hoofdthema’s van de conferentie (en de slogan) terug: Freedom, Security & Growth. Ons land is een internationaal internetknooppunt, heeft een krachtige en ondernemende internetmarkt en kent één van de hoogste online gebruikersdichtheden ter wereld. Ook lopen we internationaal voorop met het inspelen op technologische ontwikkelingen en het slim gebruiken van ICT-middelen. Voor een veilig en rechtvaardig Nederland is een open en innovatief digitaal domein erg belangrijk. Daarom organiseert Nederland in 2015 de vierde Global Conference on CyberSpace.

De conferentie wordt georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, samen met de ministeries van Veiligheid en Justitie, Economische Zaken, Defensie en de gemeente Den Haag.

Meer informatie over de GCCS is beschikbaar via www.gccs2015.com

Cyber week 13-17 april

In de week van de GCCS vinden nog twee grote evenementen op het gebied van Cybersecurity plaats.

ONE Conference

Op maandag 13 en dinsdag 14 april organiseert het NCSC voor de derde keer de ONE Conference. Het doel van de ONE is om een multistakeholder platform te creëren dat bedrijfsleven, overheid en academische belangen bij elkaar brengt om op die manier de digitale weerbaarheid op zowel nationaal als internationaal niveau te verbeteren. De insteek is technisch-operationeel.

Dit jaar wordt de ONE conference georganiseerd in nauwe samenwerking met de Global Conference on Cyber ​​Space (GCCS2015), gehouden op dezelfde locatie (World Forum). Veel van de onderwerpen die tijdens de ONE op technisch niveau worden verkend worden op strategisch niveau besproken tijdens de GCCS. Daarnaast zal een aantal cybersecurityproducten die ontwikkeld zijn voor de ONE Conference worden gedeeld met het publiek van de GCCS.

Meer informatie over het totale programma is beschikbaar via www.ncsc.nl/conference.

Cyber Security Week Den Haag (13-17 april 2015)

In dezelfde week als de GCCS en ONE conferentie, wordt er een Cyber Security Week georganiseerd op de campus van The Hague Security Delta, het grootste security-cluster in Europa. Doel van de week is om de wereld de innovatieve kracht van Nederland te laten zien, mogelijk gemaakt door de publiek private samenwerking binnen het security-cluster.

Meer informatie over het totale programma is beschikbaar via www.cybersecurityweek.nl.