Global Conference on CyberSpace 2015 

16 - 17 April 2015 

The Hague, The Netherlands

Global Conference on CyberSpace 

16 - 17 April 2015

.

CSIS - Nederlandse ambassade betrokken bij Cyber DiploHack op 26-27 maart

Het Strategic Technologies Program van het Center for Strategic and International Studies en de Nederlandse ambassade in Washington D.C. (VS) organiseren samen hun allereerste cyber policy hackathon. Dit evenement onder de naam Cyber DiploHack 2015 zal op 26 en 27 maart plaatsvinden op het hoofdkwartier van CSIS.

Zes teams van universiteiten in de Verenigde Staten en Europa zullen deelnemen aan een intensieve policy hackathon op basis van scenario’s om nieuwe benaderingen op het gebied van cyberveiligheid en cybercapaciteit te ontwikkelen.

De Cyber-Policy Hackathon vormt de vijfde Diplohack voor het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ondersteund door CSIS en externe deskundigen zullen de teams gebruikmaken van creatieve ideationprocessen die vaak gehanteerd worden bij technologische ontwikkelingsprocessen om zo een beleidsprobleem op het gebied van cyberveiligheid op te lossen. Bij de Cyber DiploHack zal gebruik worden gemaakt van de nieuwste technologieën om de samenwerking tussen internationale teams, ondersteuners en #arbiters te bevorderen.

Cyber DiploHack 2015 wordt ondersteund door de Nederlandse ambassade en de Nederlandse ministeries van Veiligheid en Justitie en Buitenlandse Zaken om de uitgangspunten voor samenwerking en capaciteitsopbouw in cyberspace in de praktijk te testen.

De bevindingen en ideeën die hieruit voortvloeien zullen fungeren als input voor de Global Conference on Cyberspace die op 16 en 17 april zal plaatsvinden in Den Haag.

Kijk op www.csistech.org/cyber-diplohack en Twitter via @CyberCSIS, hashtags #DiploHack en #GCCS2015 voor het laatste nieuws.