Global Conference on CyberSpace 2015 

16 - 17 April 2015 

The Hague, The Netherlands

Global Conference on CyberSpace 

16 - 17 April 2015

.

Cyberspace Pakistan: 'Samen zorgen voor een veilig en vrij internet'

Ambassadeur Marcel de Vink opende eind vorige week de Pakistan Cyberspace Conference, een belangrijke bijeenkomst in de aanloop naar de Global Conference on Cyberspace in Den Haag op 16 en 17 april.

Ambassadeur De Vink kondigde aan dat Nederland gastheer is van de vierde wereldconferentie over cyberspace (GCCS 2015) in Den Haag en dat hij hoopte dat Pakistan ook een delegatie stuurt. 'We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat het internet veilig en vrij blijft', aldus De Vink.

Tijdens de tweedaagse conferentie in Pakistan op 26 en 27 februari kwamen internationale en nationale deskundigen, overheidsfunctionarissen, mensenrechtenactivisten, zakelijke leiders en mediaprofessionals bij elkaar. De Vink: 'Cyber is vandaag de dag een belangrijk onderwerp. Wat geldt voor de rest van de wereld, geldt ook voor Pakistan. Het is onderdeel van de mondiale samenleving. Daarom is het belangrijk deze thema's hier te bespreken.'

De onderwerpen die aan bod kwamen, waren:

  • Toezicht, privacy en de geschiedenis in de Pakistaanse staatsveiligheid
  • Cyber Warfare: een nieuwe Battleground
  • Wetgeving Cybercrime in Pakistan: vooruitgang en problemen
  • Het egaliseren van het speelveld voor innovatie en ondernemerschap
  • De media en internet: kansen en obstakels

Bytes for All organiseerde de Pakistan Cyberspace Conference, samen met de Nederlandse ambassade in Pakistan, Global Partners Digital, de Citizen Lab, en de Hoge Commissie van Canada.

Zie ook:

Facebook Nederlandse ambassade Pakistan

Cyberspace.pk