Global Conference on CyberSpace 2015 

16 - 17 April 2015 

The Hague, The Netherlands

Global Conference on CyberSpace 

16 - 17 April 2015

.

Global Conference on CyberSpace 2015: accreditatie geopend

Persaccreeditatie is geopend voor Global Conference on CyberSpace in Den Haag op 16-17 april.

Nederland organiseert 16 en 17 april in het World Forum in Den Haag de Global Conference on CyberSpace 2015 (GCCS2015),een internationale conferentie voor overheden, bedrijfsleven en experts over een open en veilig internet.  Tijdens de conferentie kijken de deelnemers samen naar de kansen én bedreigingen van digitalisering voor onze vrijheid, veiligheid en economie. Ook zal een initiatief voor capaciteitsopbouw worden gelanceerd dat landen helpt hun cybercapaciteit te versterken.
 
Internationale samenwerking is essentieel, want internet kent geen grenzen. Nederland wil in deze aanpak een voorbeeld zijn voor andere landen. Op de agenda tijdens GCCS 2015 staan onder meer de strijd tegen cybercrime, het vergroten van cybersecurity, normen voor verantwoord gedrag van staten in cyberspace, en de bescherming van vrijheden en privacy online.
 
Het is de vierde conferentie onder deze noemer. Eerdere GCCS-conferenties waren in Londen (2011), Boedapest (2012) en Seoul (2013). GCCS2015 wordt georganiseerd door vier ministeries: Buitenlandse Zaken, Veiligheid & Justitie, Economische Zaken en Defensie, in samenwerking met de gemeente Den Haag. Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) is gastheer en voorzitter van de conferentie.
 
Persaccreditatie kan worden aangevraagd via de website van de conferentie: https://www.gccs2015.com/press/press-registration. Op de website vindt u ook meer informatie over de conferentie en contactgegevens van woordvoerders van de betrokken ministeries en de gemeente Den Haag. De website bevat ook een media note met praktische informatie over persmomenten, -faciliteiten en logistiek tijdens de conferentie.