Global Conference on CyberSpace 2015 

16 - 17 April 2015 

The Hague, The Netherlands

Global Conference on CyberSpace 

16 - 17 April 2015

.

Koenders neemt deel aan veiligheidsconferentie München

Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) woont vrijdag 6 tot en met zondag 8 februari de Münchner Sicherheitskonferenz bij. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst in München spreken politici, militairen, wetenschappers, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, journalisten en publicisten op het hoogste niveau over actuele zaken op het gebied van de internationale veiligheid. De conferentie wordt dit jaar voor de 51ste keer gehouden.

Tijdens de conferentie komen actuele zaken aan de orde, zoals de situatie in Oekraïne en de strijd tegen ISIS, en onderwerpen als de opkomst van hybride oorlogsvoering en Europese defensiesamenwerking. De minister neemt deel aan plenaire sessies en deelsessies en hij zal separaat overleggen met collega ministers en leiders op het terrein van veiligheid.

Tijdens een diner van het Atlantic Council’s Cyber Statecraft Initiative spreekt hij over de Global Conference on CyberSpace, de internationale conferentie over de toekomst van het internet die Nederland 16 en 17 april in Den Haag organiseert. Minister Koenders is gastheer en voorzitter van deze conferentie. Ruim 100 overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties bespreken op deze twee dagen de dilemma’s en de toekomst van het internet.