Global Conference on CyberSpace 2015 

16 - 17 April 2015 

The Hague, The Netherlands

Global Conference on CyberSpace 

16 - 17 April 2015

.

Themadag ambassade Berlijn over cyberspace

Ook de Nederlandste ambassade in Berlijn maakt zich op voor de cyberspace conferentie. Als opmaat naar de Global Conference on Cyber Space (GCCS 2015) op 16 en 17 april in Den Haag, organiseerde de ambassade een bijeenkomst over exportcontrole op surveillance technologie. ‘De focus van de GCCS zal liggen bij het stimuleren van een open, vrij en veilig internet door met meerdere partijen samen te werken’, stelde plaatsvervangend ambassadeur Frank Mollen. ‘We betrekken hier overheden, het bedrijfsleven en ngo’s bij.’

De ambassade organiseerde de bijeenkomst samen met het Centre for Internet & Human Rights van de Europa Universität Viadrina Frankfurt (Oder).

De GCCS 2015 is een wereldwijde conferentie waar ministers met het bedrijfsleven en ngo’s in gesprek gaan over de mogelijkheden van de digitale wereld. De centrale vraag is hoe men deze mogelijkheden op een veilige manier kan gebruiken. De conferentie beoogt een betere samenwerking tussen de betrokkenen en draagt bij aan een verantwoord gedrag in de digitale wereld.

De cyberspace conferentie vond eerder plaats in Londen (2011), Boedapest (2012) en Seoel (2013). Met de GCCS 2015 werkt Nederland actief mee aan een open, vrij en veilig internet.